Hlavní obsah

Připravuje se následník Windows Vista - systém Vienna

Už v tomto roce můžeme očekávat ranné specifikace operačního systému, který má za dva roky nahradit OS Windows Vista. Jedná se o prostředí Vienna, na jehož vývoji již má Microsoft pilně pracovat.

Článek

Microsoftu trvalo celých pět let od uvedení operačního systému Windows XP, než na trh dostal jeho nástupce - Windows Vista. Ovšem i přes tak dlouhou dobu, po níž byla Vista vyvíjena, neobsahuje některé prvky, jenž Microsoft dříve považoval pro tento systém za klíčové.

Za všechny zmiňme například souborový systém WinFS. Tato a další funkce by se k Vistě mohly dostat přes první servisní balíček, který se má objevit již ve druhém pololetí tohoto roku. [celá zpráva]

"Windows Vista Service Pack 1 (SP1) bude standardní servisní balíček, který bude obsahovat bezpečnostní aktualizace, záplaty, malé množství změn k vylepšení kvality systému. V rámci projektu Technology Adoption Program (TAP) hledáme zákazníky a partnery, kteří by aktivně testovali a zpětně informovali o balíku SP1 a pomohli nám tak s jeho uvedením ve druhém pololetí roku 2007," stojí podle serveru Bink.nu v interní zprávě Microsoftu.

Zákulisní zprávy hovoří o tom, že je tento "SP1" vyvíjen v laboratořích Microsoftu pod kódovým jménem "Fiji".

Vienna do dvou let

Uvést nástupce Visty do konce roku 2009 přislíbil Ben Fathi, viceprezident Microsoftu. Podle něj bylo to, že se na Vistu čekalo tak dlouho, výjimečné.

Fathi však dodal, že jméno, pod nímž je nyní nový OS vyvíjen či se bude dokonce pod ním prodávat, nezveřejní. Na otázku, jaká bude nejlepší nová funkce připravované Vienny Fathi odpověděl, že "je příliš brzy o tom mluvit. Avšak domnívám se, že se v následujících měsících budete dozvídat stále více a více."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám