Hlavní obsah

Pirátské verze nových Windows na internetu

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světovou sítí již několik dnů kolují pirátské verze operačního systému Windows Vista. Americký Microsoft o problému velmi dobře ví, tvrdí však, že tyto programy, i když jsou funkční, budou z dlouhodobého hlediska nepoužitelné.

Článek

Softwaroví piráti již stačili ochranu nových Windows Vista překonat a uvést záplaty, které se umí vypořádat nejen se zabezpečením Windows Vista, ale také kancelářského balíku Microsoft Office 2007.

Verze Visty, které je možno stahovat, jsou často označeny přízviskem "Microsoft Windows Vista BillGates Final". Součásti balíku, který je obsahuje, je také aktivační klíč, jenž software dovoluje nainstalovat na libovolném počítači.

Bez cracku ani ránu

K Windows Vistě je však zapotřebí ještě jedné věci - a to záplaty zvané jako "activation crack". Ta obchází zabezpečení programu, které kontroluje, zda je nainstalovaná Vista je legální.

Nelegální kopie nových Office, jichž je v současnosti plný internet, v sobě nesou i vlastní klíč (product key), po jehož zadání je Office 2007 připraven k práci. Office 2007 na rozdíl od Visty nevyžaduje aktivaci.

Microsoft se údajně pirátských kopií Visty a Office 2007 nebojí. Firma tvrdí, že tyto nelegální verze stejně nebudou pracovat příliš dlouho. V těchto slovech se může skrývat jediné, a to, že společnost podnikne podobné kroky, jaké učinila v případě nelegálních kopií Windows XP. Tedy že uživateli, který bude vlastnit pirátskou Vistu, zabrání ve stahování klíčových aktualizací. Dnes se toto v případě nelegálních Windows XP týká například prohlížeče Internet Explorer 7.

"Kopie Visty, které jsou v současnosti nabízeny ke stažení, nejsou finální verzí tohoto programu. Uživatelé by se měli kopiím, jež jsou neoriginální, vyhnout, protože mohou být neúplné nebo chybné. Nabízené Visty je nutné aktivovat pre-RTM klíči (klíč, který je používán v Microsoftu pro verze, které ještě nevstoupily do výroby) a tyto klíče budou později blokovány systémem Microsoftu zvaným jako Software Protection Platform. Proto nemají tato stahování přílišnou cenu," uvedl Microsoft.

Firma současně dodala, že je šťastná, protože uživatelé mají o Visty opravdu velký zájem.

Vista i Office 2007 jsou již ve výrobě

Operační systém Windows Vista a kancelářský balík Office 2007 byly dokončeny minulý týden. [celá zpráva] Firemní zákazníci mohou Visty zakoupit již 30. listopadu, běžní uživatelé až 30. ledna. V české lokalizaci bude Windows Vista dostupný od prvního března, uvedla tuzemská pobočka firmy. Pro software Office 2007 platí stejné termíny.

Předpokládané ceny Office 2007 v roce 2007
VerzeCena v dolarech za krabicovou/OEM verzi
Microsoft Office Professional 2007499/329
Microsoft Office Small Business 2007449/279
Microsoft Office Standard 2007399/239
Microsoft Office Home and Student 2007149/není

Předpokládané ceny Windows Vista v lednu 2007

  • Windows Vista Home Basic - cena v dolarech za krabicovou/OEM verzi: 199/99.95
  • Windows Vista Home Premium - cena v dolarech za krabicovou/OEM verzi: 239/159
  • Windows Vista Business - cena v dolarech za krabicovou/OEM verzi: 299/199
  • Windows Vista Ultimate - cena v dolarech za krabicovou/OEM verzi: 399/259

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám