Hlavní obsah

Pes Krasty bude radit lidem i v mobilech

Novinky, mif

Psa Krastyho nacházejí lidé v prohlížeči společnosti Seznam.cz na klasických počítačích už od konce loňského roku. Maskot české internetové jedničky jim při prohlížení webových stránek nabízí relevantní informace navíc. Nově Krasty míří i na chytré telefony.

Foto: Seznam.cz

Ukázka mobilní aplikace Seznam.cz

Článek

Stejně jako na stolních počítačích by měl Krasty i na mobilech pomoci s lepší orientací na internetových stránkách a zároveň posloužit jako rádce.

„Například při prohlížení stránek úřadů lidi zajímá nejen to, jaké služby úřad nabízí, ale chtějí rovnou znát i návštěvní hodiny, kontakty a adresu. A to je někdy kámen úrazu, protože ne všechny úřady, instituce nebo firmy mají tyto informace přehledně a rychle dohledatelné. Nová funkce však lidem čas ušetří a tyto údaje jim poskytne rovnou v panelu prohlížeče,“ popsal již dříve novinku Lukáš Kovač, produktový manažer aplikace Seznam.cz.

Pes Krasty vyčmuchá v Seznam.cz prohlížeči důležité informaceVideo: Seznam.cz

„S Krastym, který zatím poradí například s firemními kontakty nebo adresou pobočky, máme samozřejmě další plány. Výhledově by měl získat i funkce, které ocení zejména čtenáři internetového zpravodajství,“ prozradil Kovač.

Krasty pro mobily je dostupný pro chytré telefony s operačním systémem Android a iOS od středy. Jen pro zajímavost, aplikaci společnosti Seznam.cz pro chytré telefony využívá na obou platformách bezmála půl miliónu lidí.

Stahovat aplikaci Seznam.cz můžete prostřednictvím odkazů níže:

Reklama

Výběr článků

Načítám