Hlavní obsah

Oprava ve Firefoxu zalepila kritickou bezpečnostní mezeru

Novinky, adr

Tvůrci populárního prohlížeče Mozilla Firefox opravili na přelomu července a srpna dvě závažné bezpečnostní mezery, které byly v programu objeveny. Jedna z nich byla podle expertů středně nebezpečná, druhá kritická.

Článek

Za kritickou bezpečnostní závadu v jakémkoliv programu se označuje ta, již může použít počítačový útočník k napadení vzdáleného počítače bez přispění jeho vlastníka.

Nová již opravená verze Firefoxu je označena číslovkou 2.0.0.6. Uživatelé ji mohou stahovat přímo z domovských stránek Mozilly. "Šestka" je k dispozici také v české mutaci. Její velikost je 5,7 MB.

Vývojáři Firefoxu by měli brzy zpřístupnit ke stažení další z nehotových verzí v pořadí již třetího Firefoxu. Technologičtí nadšenci a programátoři tak mohou nahlédnout pod pokličku Mozilly a podívat se na ještě syrový prohlížeč další generace.

Firefox pomalu ale jistě ukusuje z tržního podílu konkurenčního prohlížeče Microsoft Internet Explorer. Podle společnosti XiTiMonitor Firefox posílil od března o 2,3 procenta, což je velmi slušná hodnota.

:. Firefox je velmi populární ve střední a východní Evropě. Na prknech Firefoxu serfují hlavně Slovinci, Finové (45,4 procent) a Slováci se 40% podílem. Zdroj: XiTiMonitor

Firefox překonal hranici 30 % podílu na trhu v jedenácti evropských zemích včetně České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám