Hlavní obsah

Mobilní platforma Windows Phone dostane nové funkce

Společnost Microsoft chystá aktualizaci své mobilní platformy Windows Phone. Nová verze má podle zástupců amerického softwarového giganta vyhovovat i přístrojům s větším displejem. Zároveň přinese speciální režim pro řidiče, jehož cílem je omezit rozptylování motoristů při řízení. Bude to již třetí aktualizace Windows Phone 8 od jeho vydání před rokem.

Foto: Microsoft.com

Windows Phone

Článek

V současnosti je systém vhodný pro telefony s úhlopříčkou obrazovky nejvýše pět palců (12,7 cm). Kvalita obrazu se u větších přístrojů zhoršuje. Pro větší obrazovky se změní díky aktualizaci rozlišení i uspořádání.

Na obrazovce třeba bude možné zobrazit třetí sloupec dlaždic a bude zde možné umístit více dalšího obsahu. V tom se výrazně liší od Androidu, u kterého se text a obrázky s větší obrazovkou jednoduše zvětší a nenabídnou více obsahu.

Automaticky ztlumí vyzvánění

Pro motoristy bude určen nový režim Driving. Ten automaticky ztlumí příchozí hovory a textové zprávy, takže řidič se bude moci soustředit jen na silnici. Umožní také nastavení funkce pro automatické odesílání odpovědí s informací, že dotyčný právě řídí.

Režim bude možné aktivovat automaticky v případě, že se telefon bezdrátově spojí s bluetoothovým přístrojem v autě, třeba se sluchátky. Apple nabízí u svých iPhonů funkci nerušit, musí se však zapínat ručně.

Přístroje s Windows rovněž nově nabídnou možnost zamknutí funkce automatického přepínání obrazu mezi horizontálním a vertikálním režimem podle polohy telefonu. Další novinkou bude centrální způsob uzavření otevřených aplikací, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám