Hlavní obsah

Microsoft zviditelňuje více prohlížeč Safari než Maxthon, zlobí se tvůrci

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrcům internetového prohlížeče Maxthon se nelíbí, že jsou v takzvaném ballot screenu (hlasovací obrazovce) ve Windows vidět daleko méně než Safari. A to i přesto, že Maxton má údajně na počítačích s operačním systémem Windows větší podíl než konkurenční prohlížeč od Applu. Upozornil na to server Computer World.

Foto: Novinky

Ballot screen ve Windows

Článek

Ballot screen dodává Microsoft do svého operačního systému Windows od roku 2009 v souvislosti s vyšetřováním Evropské komise. Ta zkoumala, zda softwarový gigant neporušuje již od roku 1996 pravidla hospodářské soutěže, když operační systémy Windows automaticky dodává s nainstalovaným internetovým prohlížečem Internet Explorer. [celá zpráva]

Ballot screen je jednoduchá nabídka, která se uživatele zeptá, jaký internetový prohlížeč chce nainstalovat a používat. V nabídce jsou jednotlivé prohlížeče seřazeny podle tržního podílu.

V první pětici prohlížečů se tak kromě Internet Exploreru a Firefoxu objevuje také Safari. To je podle tvůrců Maxthonu sice velice populární, ale především na operačních systémech od Applu, nikoli na platformě Windows. A právě proto požadují, aby jejich prohlížeč v první pětce nahradil Safari.

Microsoft se zatím ke kritice tvůrců Maxthonu nevyjádřil. Vzhledem k tomu, že provozuje ballot screen se souhlasem Evropské komise, jsou jakékoliv změny přinejmenším nepravděpodobné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám