Hlavní obsah

Microsoft zašil další díry ve Windows a Exploreru

Microsoft v rámci nové série záplat uvedených v říjnu zašil bezpečnostní díry v operačních systémech Windows. Čtyři se sedmi vydaných záplat firma klasifikovala na své stupnici závažnosti jako kritické.

Článek

Označení "kritické" znamená, že jeho počítač může být napaden útočníkem zcela bez uživatelova přičinění.

Opraveno bylo několik chyb zjištěných v různých verzích internetového prohlížeče Internet Explorer. Microsoft se tak snaží zamezit útočníkům možnost vkládat do adresového řádku na prohlížeči falešný obsah; tato technika se využívá při takzvaném phishingu, kdy je cílem přesvědčit uživatele na webu, že falešná stránka je ve skutečnosti například stránkou jeho banky.

Další tři záplaty nejzávažnějšího významu pomáhají chránit počítače před útoky hackerů snažících se ukrást informace nebo instalovat záludné programy.

Jde o zabezpečení u fotografického softwaru Kodak Image Viewer, opravu děr v komunikačních aplikacích Outlook Express a Windows Mail a zlepšení ochrany textového editoru Microsoft Word a kancelářského programu Office.

Uživatelé Windows si mohou záplaty stáhnout zdarma na stránce www.microsoft.com/security. Firma stránku aktualizuje každý měsíc. Aktualizace jsou dostupné rovněž přes systém automatických aktualizací v operačním systému Windows. Více o chybách se uživatelé dozvědí na stránkách Microsoft Technet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám