Hlavní obsah

Microsoft chce shromažďovat záznamy nemocnic a lékařů

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Microsoft se snaží přimět lékaře a pacienty k tomu, aby začali využívat jeho připravovaný portál HealthVault. Zde by pacienti našli své lékařské záznamy, spolu s nimi by mohly do zdravotní dokumentace nahlížet i léčebná zařízení, ale také pojišťovny.

Článek

Spolu se serverem HealthVault spouští Microsoft také vyhledávací službu HealthVautl Search. Vyhledávací technologii zakoupil Microosft počátkem roku díky akvizici firmy Medstory.

Analytici se však shodují, že k tomu, aby začal být HealthVault využíván v masovém měřítku, jen tak nedojde. Bude trvat léta, než se tato vize Microsoftu naplní, pokud vůbec, soudí například deník News.com. Uživatele znepokojuje hlavně otázka ochrany soukromí svěřených dat do služby HealthVault a jejich bezpečnosti.

K čemu je účet na službě HealthVault:
Uživatel může na internetu shromažďovat a ukládat zdravotní dokumentaci. Zdravotní dokumentaci lze také sdílet s vybranými weby a lékaři.

Servis bude Microsoft poskytovat zdarma, vydělávat by měl prostřednictvím reklamy. Firma není příliš optimistická a neočekává, že se do projektu zapojí v příštích šesti měsících milióny lidí.

"Jsme na dlouhé cestě," soudí Peter Neupert, zakladatel webu Drugstore.com, který přešel k Microsoftu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám