Hlavní obsah

Lidé na celé planetě mají problémy s přihlášením ke svému ICQ účtu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S připojením ke svému ICQ účtu má od úterního rána problémy většina uživatelů, kteří ke komunikaci přes ICQ používají neoficiální klienty, jako je QIP nebo Miranda. U obou těchto programů se objevuje stejný problém – chvíli po přihlášení na monitoru vyskočí hláška, že klient byl odpojen od internetu.

Foto: Novinky

Podle prvních ohlasů nemají uživatelé žádné problémy s přihlášením z nejnovější verze oficiálního ICQ klienta 6.5.

Článek

Za neustále výpadky připojení může podle zahraničních diskusních fór změna ICQ protokolu. Podle licenčních podmínek ICQ se totiž ke svému účtu mohou uživatelé přihlásit pouze z oficiálního klienta ICQ.

Neustálé výpadky připojení je možné u Mirandy i QIPu vyřešit aktualizací na nejnovější verzi. U verze QIP Infium prozatím žádná aktualizace pro bezproblémový chod neexistuje. Některým uživatelům se však osvědčilo, když v programu změnili ID klienta na QIP 2005.

Podle prvních ohlasů nemají uživatelé žádné problémy s přihlášením z nejnovější verze oficiálního ICQ klienta 6.5.

ICQ je často kritizováno kvůli uzavřenému protokolu

Právě kvůli uzavřenému a často se měnícímu protokolu, bez možnosti výběru libovolného klienta, je síť ICQ často kritizována.

Nejvíce je ICQ využíváno právě v České republice, přestože podle celosvětového trendu začíná být i u nás stále populárnější Windows Live Messenger (MSN) od Microsoftu.

Oblíbenosti se těší i protokol Jabber. Ten má však v našich končinách stále zanedbatelný podíl.

Reklama

Výběr článků

Načítám