Hlavní obsah

Hra pro Windows Vista odložena. Důvod? Nahá těla

Novinky, adr

Microsoft opět odložil dobu vydání očekávané hry Halo 2 pro operační systém Windows Vista. Společnost se k důvodům, které vedly ke zpoždění nevyjádřila. Stránka next-gen.biz však tvrdí, že hra obsahuje příliš mnoho obnažených těl, a proto musela být vrácena zpět k přepracování.

Článek

Halo 2 se měla k prvním uživatlům dostat již osmého května. Její uvedení ale bylo odloženo na 22. května. Na vině byly zejména technické důvody a rovněž potíže s instalací této gamesky.

O příčinách, které Microsoft vedly k dalšímu odkladu, tentokrát na 31. květen, se spekuluje.

Důvod odložení je prý jasný: nahota

Podle stránky next-gen.biz stojí za zpožděním Halo 2 "nevhodný" obsah. "První verze Halo 2 obsahovala částečně obnažená těla," citoval web zástupce Microsoftu.

Microsoft se nahoty v Halo 2 obává natolik, že připravil aktualizační balíček, který sporný obsah ve hře blokuje. "Současně jsme na stránky www.halo2.com vložili aktualizační balíček, který nahotu ničí," doslova uvedla společnost.

Strašák ESRB

Firma má pravděpodobně nahnáno z poměrně přísných ESRB požadavků (Entertainment Software Ratings Board). ESRB je zjednodušeně řečeno soubor pravidel, která škálují zábavní software do několika kategorií podle věku. Například hry do pro děti do 18 let nesmí podle ESRB obsahovat nahá těla.

Pokud výrobce her ESRB nevyhoví, může mít problémy s prodejem aplikace určité skupině lidí, pro niž byl software původně vyvíjen. V případě Halo 2 to jsou hlavně lidé do 18 let.

Přestože Microsoft tvrdí, že Halo 2 stáhl z prodeje, některé on-line obchody hru již prodávají. Podle deníku Xbit-Labs tak činí například internetový obchod Circuit City. 

:. Snímek ze hry GTA: San Andreas. Foto: Rockstar Games

ESRB málem odepsal hru GTA
Hra Grand Theft Auto: San Andreas byla svým obsahem velmi kontroverzní a prudérní Ameriku pořádně vyděsila. Komise ESRB aplikaci nakonec udělila nálepku 17+, a to z pětice důvodů: hra zobrazuje příliš mnoho násilí, krve, obsahuje silné sexuální podněty, hrubý jazyk, hrdinové užívají drogy.
Hře Grand Theft Auto dokonce hrozil rating "AO" namísto "M" ("mature", titul vhodný pro mladistvé do 17 let). To by znamenalo, že by velké obchodní řetězce stáhly GTA z pultů. Prodeji her s nálepkou AO, které jsou určeny pouze dospělým, se obchody vyhýbají jako čert kříži. Poptávka po těchto titulech je totiž několikanásobně nižší než u těch, které si mohou koupit i mladiství.

Reklama

Související články

Hra GTA: San Andreas je po úpravě bez sexu

Vydavatel Take 2 zpřístupnil v úterý záplatu pro hru GTA: San Andreas, jejímž cílem je mimo jiné také odstranění sexuálně laděných scén, které se skrývaly...

Výběr článků

Načítám