Hlavní obsah

Doplněk od Seznamu zatočí s podvodnými weby a nebezpečnými e-shopy

Novinky, mif

Nové verze se dočkal tento týden Seznam.cz Doplněk, který je určen pro internetové prohlížeče Google Chrome a Mozilla Firefox. Díky němu mohou uživatelé zatočit s podvodnými webovými stránkami, ale například také s nebezpečnými e-shopy.

Foto: Seznam.cz

Upozornění na podvodnou stránku od Seznamu.

Článek

„Tuto funkci jsme představili již předloni v našem prohlížeči na desktopu i v mobilní aplikaci pro Android a iOS. Spolupracujeme na ní s několika českými bankami a Českou obchodní inspekcí. Od nich získáváme adresy rizikových e-shopů a podvodných, takzvaných phishingových stránek, které se snaží z uživatelů vylákat například přihlašovací údaje do internetového bankovnictví,“ upřesnila Štěpánka Lebedová, produktová manažerka Seznam.cz Prohlížeče.

Seznam.cz umí takové stránky ve svém prohlížeči zablokovat během pár minut. Ve chvíli, kdy je pak uživatel navštíví, zobrazí se mu upozornění, že jde o podvodnou stránku. Případně tedy důvod, proč je daný internetový obchod považován za rizikový. „Jen za uplynulý rok došlo k zamezení zobrazení 680 000 podvodných nebo rizikových stránek,“ upřesnila Lebedová.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz uživatele upozorní na rizikový e-shop.

Ta se pochlubila tím, že Seznam.cz Doplněk používá aktivně na 300 000 lidí. „Díky Doplňku mají lidé po ruce užitečné funkce, které na internetu využívají každý den, jako je rychlý vstup do vícero e-mailových schránek, překladový slovník, převodník měn a psa Krastyho, který nabízí doplňující obsah k tomu, co si právě prohlížíte,“ vypočítala produktová manažerka.

Ochrana proti podvodným stránkám a nebezpečným e-shopům je již nyní k dispozici v nové verzi Seznam Doplňku jako rozšíření pro Google Chrome i Mozilla Firefox nebo jako integrovaná součást prohlížeče od Seznamu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám