Hlavní obsah

Cloud je v kurzu. VMware chystá akvizici za pět miliard dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Softwarová společnost VMware koupí dvě společnosti zaměřené na cloud – Pivotal Software a Carbon Black. Hodnota obou transakcí činí dohromady téměř pět miliard USD (116,5 miliardy Kč), uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

VMware se zaměřuje na software pro cloud computing, tedy poskytování služeb či programů vzdálenými servery dostupnými z internetu. Pivotal poskytuje nástroje pro vývojáře softwaru pro cloudové služby. Carbon Black pak má cloudovou bezpečnostní platformu, která využívá velký objem dat a analýzy chování k ochraně před kybernetickými útoky.

Kontrolním akcionářem VMwaru a Pivotal Softwaru je firma Dell Technologies. Za Pivotal VMware zaplatí 2,7 miliardy USD. Podíl Dellu v Pivotalu bude vyměněn za akcie VMwaru.

Za Carbon Black zaplatí VMware 26 dolarů za akcii, což ve srovnání se čtvrteční závěrečnou cenou akcií představuje zisk šest procent. Hodnota celé transakce je více než dvě miliardy USD.

VMware očekává, že akvizice obou firem výrazně zvýší její příjmy v prvním roce po ukončení. Obě akvizice chce uzavřít do ledna příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám