Hlavní obsah

Chytré telefony pomohou vyzrát na čištění zubů

Novinky, mif
Las Vegas

Byť se to nemusí na první pohled zdát, čištění zubů může být velká věda. Tvrdí to alespoň zástupci společnosti Kolibree, kteří na veletrhu CES v Las Vegas ukázalï první chytrý kartáček. Ten je možné bezdrátově připojit k chytrému telefonu.

Foto: archív výrobce

Inteligentní kartáček od Kolibree

Článek

Novinka se na první pohled nijak výrazně neliší od obyčejných elektrických kartáčků. Model od Kolibree se však dokáže spárovat s chytrým telefonem, po nainstalování obslužného softwaru. Ten následně diagnostikuje, na kolik procent jste byli při čištění úspěšní.

„Čím více toho budete o zdraví vědět, tím lépe k němu budete přistupovat,“ tvrdí tvůrci inteligentního kartáčku. Novinka dokáže odhalit zubní plak, který by mohl způsobit záněty dásní, nebo také kontrolovat zda na hůře přístupných místech nezůstal zubní kámen.

Hlavy kartáčku jsou výměnné, takže jej může používat celá rodina.

Aplikace, jež bude k dispozici po zakoupení kartáčku zdarma, navíc dokáže podle získaných dat automaticky vyhodnotit, co dělá uživatel špatně. A podle toho mu nabídne rady, jak se v čištění zubů zdokonalit.

Hlavy kartáčku jsou výměnné, takže jej může používat celá rodina. Rodiče tak potom mohou snadno kontrolovat, zda jejich ratolesti postupují při čištění opravdu tak, jak mají.

Inteligentní kartáček chytá společnost Kolibree uvést na pulty obchodů ještě před koncem letošního roku. Cena by neměla přesáhnout hranici 200 USD, tedy 4000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám