Hlavní obsah

Apple chystá chytrou domácnost. Vše bude ovládat iPhone

Apple iPhone by mohl být ještě chytřejší než doposud. Americký počítačový gigant totiž údajně pracuje na softwaru, který by měl telefonu s logem nakousnutého jablka umožnit ovládat celou domácnost. Apple by měl novinku odhalit příští týden na WWDC 2014 v San Francisku. Informoval o tom list Financial Times (FT).

Foto: Profimedia.cz

Apple iPhone by se měl naučit ovládat domácí spotřebiče.

Článek

Apple a jeho jihokorejský konkurent Samsung jsou předními světovými výrobci chytrých telefonů. Růst prodeje těchto zařízení ale na vyspělých trzích začíná zpomalovat. Podle některých názorů je v technologiích další hranicí právě automatizace v oblasti bydlení, podotkl FT.

Samsung například nedávno přišel s řadou chladniček či televizorů, které lze ovládat chytrými telefony či chytrými hodinkami. Apple zase letos v březnu ukázal CarPlay – platformu zahrnující hlasové ovládání pro automobily. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Aplikace CarPlay

Zástupci Applu se ke spekulacím ohledně chytré domácnosti vyjádřit nechtěli. To ale není nijak zarážející, neboť politika amerického počítačového gigantu nedovoluje zveřejňovat žádné informace před oficiálním odhalením.

Světová vývojářská konference Applu (WWDC) v Kalifornii začíná v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám