Hlavní obsah

Antivirus z Brna se chce měřit s nejlepšími na trhu

– Brno

Brněnská společnost Whalebone, která vyvíjí bezpečnostní software, přesáhla milion zákazníků a příští rok by jich chtěla mít přes deset milionů. Výhodou proti jiným antivirovým programům je podle technického ředitele Roberta Šefra to, že program běží na síťové úrovni operátora a zákazník nemusí nic instalovat. Podle něj je firma patrně teprve třetí v Česku po Avastu a AVG, která překonala hranici milionu zákazníků.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nyní spustila produkt pro rakouské mobilní zákazníky ve spolupráci s rakouským operátorem. V Česku stojí delší dobu technologicky za zabezpečením O2 Security. Chrání také uživatele více než stovky poskytovatelů internetu v Evropě.

Falešné antiviry nepřestávají strašit

Bezpečnost

Rychlý růst je daný podle Šefra především spoluprací s telekomunikačními společnostmi. Firma se nyní snaží především o zahraniční expanzi. "Po našem produktu je velká poptávka, protože telekomunikační společnosti chtějí poskytovat svým zákazníkům více hodnoty než jen klasické připojení nebo mobilní tarif. A v řadě oblastí jsou k tomu přímo předurčeny. Bezpečnost je jednou z nich. Dokazují to zákaznické výzkumy napříč všemi kontinenty," uvedl ředitel Richard Malovič důvod, proč lze podle něj očekávat do budoucna čím dál širší nabídku zabezpečení právě od operátorů.

Brněnská firma byla založena v roce 2016, nyní má 20 lidí. Loni do ní investoval fond Fazole Ventures vlastněný miliardářem Pavlem Bouškou.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám