Hlavní obsah

Záplaty pro kritické zranitelnosti jsou venku. Chyby ohrožují Windows, Edge i Explorer

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft vydala pravidelný balík bezpečnostních aktualizací. Ty se tentokrát týkají i kritických chyb, které jsou obsaženy v internetových prohlížečích Edge a Internet Exlorer, ale stejně tak v samotném operačním systému Windows.

Foto: Novinky

Webový prohlížeč Edge

Článek

Minulý měsíc americký softwarový gigant opravil ve svých produktech rekordních 80 trhlin. V březnu vychází sice méně záplat, ale číslovka 63 rozhodně nepatří k těm nejnižším.

Celá řada ze zmiňovaných zranitelností má přitom nálepku kritická, mohou je tedy snadno zneužít počítačoví piráti. Například ke spuštění libovolného kódu, na cizí stroj mohou klidně propašovat nějaký počítačový virus. A klidně jej i zotročit a zneužít k útoku typu DDoS.

Při něm mohou počítačoví piráti vyřadit některé služby, které na počítači uživatel využívá. Daleko větší riziko však představuje možnost vzdáleného spuštění programů – touto cestou totiž mohou kyberzločinci do napadeného stroje propašovat prakticky libovolný škodlivý kód.

S instalací neotálet

Vedle oprav kritických chyb uvolnil americký počítačový gigant také několik důležitých aktualizací, které slouží především ke zlepšení funkčnosti samotného systému, ale například také kancelářského balíku Office. Ty ale nepředstavují pro uživatele žádné velké bezpečnostní riziko.

S instalací všech aktualizací by tak uživatelé neměli v žádném případě otálet. K dispozici jsou prostřednictvím služby Windows Update, která je nedílnou součástí operačního systému Windows.

Lidé, kteří využívají automatické aktualizace, se nemusejí o nic starat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám