Hlavní obsah

Chatbot myslí za uživatele. Nabízí tisk zapomenutých momentů

Novinky, sko

Digitální fotoaparáty, a především jejich nástup v mobilních telefonech, znamenaly revoluční změnu v myšlení fotografů. Již se nerozmýšlíme nad každým snímkem. V telefonu nebo na sociálních sítích jich můžeme mít tisíce. Pak se však také může stát, že ty skutečně zajímavé v takové záplavě fotografií zapadnou. Nový chatbot pro Facebook Messenger vám je připomene a vytiskne.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Stojí za ním firma z nejpovolanějších, Kodak Moments, divize spotřebitelského tisku Kodaku. Jeho používání je přitom jednoduché. Stačí ve Facebook Messengeru spustit chat s botem Kodak Moments Assistant a povolit mu přístup do svého Facebookového účtu. Chatbot následně začne prohledávat fotografie, které zde máte uložené a nabídne vám je k vytištění.

Stejnou funkci přidal Kodak Moments i do své mobilní aplikace pro Android i iOS, kde vyžaduje přístup k vašemu účtu na Facebooku nebo Googlu a složce Camera Roll. Funguje přitom úplně stejně jako v Messengeru, což ocení především uživatelé, kteří mají již v telefonu tisíce fotografií. V obou případech používá podle společnosti FastCompany speciální algoritmus, který bere v úvahu především data připojená k fotografiím, jako jsou tagy, vztahy, angažovanost a klíčová slova.

Umělá inteligence bota však stále není dokonalá a co úplně postrádá, je lidský takt. Některé nalezené fotky vás mohou skutečně potěšit a oživit příjemné vzpomínky. Na druhou stranu se tak může velice snadno stát, že vám bot na stříbrném podnose naservíruje fotografie, které byste nejraději vymazali ze svého života. Ať již se jedná o snímky vašich bývalých nebo opilecké fotky, za které se dnes stydíte.

Nedá vám přitom ani šanci, abyste je jeho prostřednictvím snadno vymazali. Dokonce vás nepřipojí ani k albu, kde se původně nahraná fotografie nachází. Jediné, co můžete, je požádat o více stejných lidí nebo míst, vytisknout nalezené fotky nebo vyhledat další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám