Hlavní obsah

Sázka na soukromí se vyplatila. Firefox Focus si stáhlo už přes milión lidí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před měsícem vydala společnost Mozilla upravenou verzi webového prohlížeče Firefox, která se jmenuje Focus. Jde o velmi jednoduchý browser, který se zaměřuje na co možná nejanonymnější surfování na internetu. Právě to zaujalo již více než milión lidí, jak se nyní tvůrci pochlubili.

Foto: archív tvůrců

Firefox Focus

Článek

„Firefox Focus, v německé verzi Firefox Klar, je velmi jednoduchý prohlížeč zaměřený na anonymní prohlížení. Jeho součástí je blokování sledujících prvků a reklam a při ukončení automaticky smaže všechna uložená data stránek, historii prohlížení a cookies,“ uvedl Michal Stanke ze serveru Mozilla.cz.

Focus je určen výhradně pro mobilní zařízení a od mobilního Firefoxu se velmi liší. Jak je z řádků výše patrné, nehodí se na běžné prohlížení. Ale spíše na stránky, u nichž nechcete, aby někdo věděl, že je navštěvujete.

Foto: archív tvůrců

Firefox Focus

Právě to pravděpodobně zaujalo uživatele nejvíce. „Od svého uveřejnění dosáhl na Google Play celého miliónu stažení, a to je za pouhý měsíc skvělé číslo,“ neskrýval nadšení Stanke. Celkový počet stažení nicméně bude ještě citelně vyšší, neboť kromě Androidu je Focus k dispozici také pro zařízení s operačním systémem iOS od Applu.

„Mozilla nyní nahrála na Google Play první aktualizaci. Ta přináší několik vylepšení – umožní přehrávání videa na celou obrazovku, stahovat soubory všech formátů a notifikace přidává kromě možnosti smazat historii také zkratku pro otevření aplikace,“ uzavřel Stanke.

Stahovat Firefox Focus je možné prostřednictvím odkazů níže:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám