Hlavní obsah

Creators update přináší do desítek nové funkce. Stahovat vylepšení lze zdarma

Novinky, chm

Společnost Microsoft tento týden oficiálně vydala aktualizaci zvanou Creators update. Ta je určena výhradně pro operační systém Windows 10, do kterého přináší celou řadu nových funkcí. Stahovat všechna vylepšení lze zdarma.

Foto: Archív tvůrců

Creators update přináší celou řadu nových vylepšení.

Článek

Creators update se dá přeložit jako aktualizace pro kreativce. A je to pravděpodobně nejvýstižnější pojmenování, které mohl americký softwarový gigant použít. Nové funkce totiž cílí právě na kreativce.

Americký softwarový gigant se s novou aktualizací zaměřil také na dovednosti operačního systému Windows 10 v oblasti 3D technologií.

Foto: archív tvůrců

3D Malování

V novém Malování 3D lze vytvářet trojrozměrné objekty, jednoduše měnit barvy, přidávat nálepky nebo měnit 2D objekty v trojrozměrná umělecká díla. Výtvory lze navíc snadno sdílet s ostatními, využívat můžete 3D kresby ostatních i pro vlastní díla, pokud to jejich autoři dovolí.

Nové 3D brýle

Kreativních nástrojů ale bude samozřejmě k dispozici daleko více. Konkrétně na 3D obraz se nezaměřuje Microsoft náhodou. Několik posledních měsíců totiž s jednotlivými výrobci spolupracoval na vývoji virtuálních brýlí, které jsou určeny právě pro desítky.

Nové headsety by se měly objevit na pultech pravděpodobně krátce po vydání samotného Creators updatu. Na jejich vývoji pracují například společnosti Acer, Asus, Dell, HP a Lenovo.

Foto: archív tvůrců

Takto bude vypadat virtuální pracovna v desítkách s použitím nových brýlí.

Pozornost byla v aktualizaci věnována také hráčům. Svá zápolení s protivníky budou uživatelé moci snadno streamovat na internet. A to přímo z prostředí desítek, aniž by se museli někam přihlašovat či instalovat dodatečný software.

Jednoduše je možné vytvářet také turnaje, stačí k tomu pár kliknutí. Turnaje bude možné vytvářet prostřednictvím funkce Arena. V ní si uživatelé nastaví vlastní pravidla a určí, kdo přesně může hrát.

Foto: archív tvůrců

Hry je možné snadno streamovat.

Důraz na zabezpečení

Další vylepšení se týkají prohlížeče Microsoft Edge, a to především komfortnosti použití, zároveň i otázky zabezpečení. Právě oblast zabezpečení a ochrany soukromí se vylepšila i v rámci celých desítek.

Foto: archív tvůrců

Vylepšení se dočkal i prohlížeč Edge.

Stahovat Creators update lze prostřednictvím automatických aktualizací přímo v operačním systému Windows 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám