Hlavní obsah

Další milník pokořen: Windows 10 běží na 300 miliónech zařízení

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft se ve čtvrtek pochlubila, že nejnovější operační systém Windows 10 běží už na 300 miliónech zařízení. Tohoto milníku se podařilo dosáhnout za méně než rok, neboť desítky se objevily na pultech obchodů loni v létě.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

„Jak se blíží výročí uvedení Windows 10 na trh, jsme rádi, že můžeme prozradit, že Windows 10 nyní běží na 300 miliónech aktivních zařízení po celém světě,“ uvedl marketingový ředitel Microsoftu Yusuf Mehdi.

Na konci března se přitom americký softwarový gigant pochlubil, že desítky jsou nainstalovány na 270 miliónech zařízení. Jen za poslední měsíc tak přibylo přes 30 miliónů nových přístrojů.

Tak vysokému zájmu se desítky těší především proto, že je Microsoft nabízí majitelům starších verzí operačního systému jako aktualizaci zadarmo. Nárok na něj mají lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows – konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1.

Upgrade bude ale zadarmo jen 12 měsíců od uvedení desítek na trh, tedy do letošního léta, jak již dříve potvrdili Novinkám zástupci tuzemské pobočky Microsoftu. [celá zpráva]

Chystá se balík oprav a vylepšení

Jak je z řádků výše patrné, letos v létě oslaví operační systém Windows 10 svoje první narozeniny. K této příležitosti americký Microsoft chystá uvolnit zdarma ke stažení velký balík oprav a vylepšení. Desítky se tak naučí úplně nové kousky.

Balík oprav a vylepšení se jmenuje „Anniversary Update“ (Výroční aktualizace) a mělo by jít o obdobu klasického service packu, který americký softwarový gigant bezplatně nabízel i pro starší generace operačního systému Windows.

Podle slůvka „výroční“ se dá usuzovat, že update bude do světa vypuštěn na konci července. Právě tehdy se totiž desítky objevily na pultech obchodů. Zástupci Microsoftu nicméně přesné datum ještě nepotvrdili.

Jaká vylepšení Anniversary Update přinese, naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám