Hlavní obsah

Aktualizace na Windows 10 se nezastaví ani před billboardy

Novinky, mif

Není žádným tajemstvím, že se společnost Microsoft snaží přimět co největší množství uživatelů, aby přešli na Windows 10. Ve starších verzích tohoto operačního systému proto vyskakují okna, která informují o možnosti upgradu. Jak se minulý týden ukázalo v Japonsku, ta se nezastaví ani před obrovskými billboardy.

Foto: www.fudzilla.com

Nabídka na přechod na Windows 10 se objevila na obřím billboardu.

Článek

Vtipnou situaci zachytil jeden japonský fotograf, když se procházel městem. Čelo jedné z budov pokrývaly obří obrazovky, které měly poutat na právě probíhající dny módy.

Obří billboardy, které mimochodem na výšku zabíraly čtyři patra, však prakticky celé zastínila hláška s možností upgradu na Windows 10. Obrazovky totiž byly patrně obsluhovány počítačem, na kterém běžela starší verze operačního systému od Microsoftu.

Ta aktualizace je obdobou kyberterorismu.
Jeden z uživatelů Twitteru

Na japonském Twitteru vzbudil snímek podle serveru Fudzilla nebývalý zájem. „To má být reklama na Windows 10,“ ptal se jeden z přispěvatelů. „Ta aktualizace je obdobou kyberterorismu,“ hlásala další zpráva. „Bože, už otravují i tady?“ nebral si servítky další uživatel.

Microsoft se snaží s operačním systémem Windows 10 uspět u co největšího počtu uživatelů. Pro majitele sedmiček a osmiček jej už od loňského léta nabízí jako aktualizaci zadarmo.

Upgrade bude ale zadarmo jen 12 měsíců od uvedení desítek na trh, tedy do letošního léta, jak již dříve potvrdili Novinkám zástupci tuzemské pobočky Microsoftu.

Aktualizace se nainstaluje automaticky

Patrně i proto je v prosazování desítek americký softwarový gigant stále agresivnější. Až do letošního února byl totiž přechod na Windows 10 nabízen jako volitelná aktualizace, poslední dva měsíce ji však Microsoft označuje jako doporučenou. A právě v tom je ten zakopaný pes, který potrápí uživatele, jež o přechod z jakéhokoliv důvodu nestojí.

Dříve totiž mohli lidé pouze odkliknout okénko nestahovat a bylo vyřešeno. Nově se jim však aktualizace může automaticky stáhnout, a dokonce i nainstalovat. V defaultním režimu jsou totiž desítky nastaveny tak, aby se stahovaly a instalovaly i doporučené aktualizace.

Jak je možné automatické stažení aktualizace na nejnovější verzi Windows vypnout, informovaly Novinky.cz již dříve. [celá zpráva]

Windows 10 aktivně používá už přes 270 miliónů uživatelů. K dosažení této mety stačilo pouhých osm měsíců. Takové popularitě se netěšila žádná z předchozích verzí operačního systému od Microsoftu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám