Hlavní obsah

Microsoft koupil SwiftKey. Za inteligentní klávesnici zaplatil šest miliard korun

Americká společnost Microsoft koupila britského výrobce pokročilých klávesnicových aplikací pro chytré mobilní telefony SwiftKey. Britská firma to označila za „milník” ve své historii. Microsoft za ni podle listu Financial Times zaplatil asi 250 miliónů dolarů (6 miliard Kč).

BEZ KOMENTÁŘE: Pokročilá mobilní klávesnice SwiftKeyVideo: SwiftKeyApp

 
Článek

SwiftKey vyvíjí program prediktivní klávesnice, který si už instalovaly milióny uživatelů. Klávesnice se dlouhodobě učí, která slova se uživatel chystá napsat, a ušetří mu tím mnoho času a práce.

„Naším posláním je zlepšit interakci mezi lidmi a technologiemi. Považujeme toto spojení za dokonalou kombinaci a jsme přesvědčeni, že připojit se k Microsoftu je tou správnou další fází na naší cestě," uvedli na blogu zakladatelé firmy SwiftKey Jon Reynolds a Ben Medlock.

Svou firmu založili oba absolventi Cambridgeské univerzity v roce 2008 a vedle klávesnic je společnost známá vývojem softwaru pro komunikaci slavného britského fyzika Stephena Hawkinga se světem.

SwiftKey je další britskou firmou z oboru umělé inteligence, kterou převzal některý z amerických technologických gigantů. V roce 2014 koupil Google za 400 miliónů liber firmu DeepMind, která začínala na Oxfordu. Apple nedávno získal další britskou firmu VocalIQ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám