Hlavní obsah

Windows 10 si už stáhlo 50 miliónů lidí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelý měsíc stačil k tomu, aby si nový operační systém Windows 10 stáhlo více než 50 miliónů lidí. Zájem o novinku tak tedy rozhodně neutichá, spíše naopak. Upozornil na to server Win Beta s tím, že popularitu desítkám zajišťuje především fakt, že je americký softwarový gigant nabízí pro celou řadu uživatelů jako bezplatný upgrade.

Foto: archív tvůrců

Desítky poběží nejen na klasických počítačích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Článek

Windows 10 se na pulty obchodů dostaly 29. července. Už za prvních deset dní byly staženy na více než 25 miliónů počítačů. [celá zpráva]

Neutichající zájem ze strany zákazníků o desítky by měl pomoci splnit Microsoftu jeho plány. Americký počítačový gigant totiž počítá s tím, že novinka poběží do roku 2018 na miliardě zařízení – kromě počítačů také na tabletech, chytrých telefonech a televizních konzolích.

Přejít na nejnovější operační systém od Microsoftu zadarmo mohou majitelé sedmiček nebo Windows 8.1. V dohledné době se počítá také s vydáním bezplatného upgradu pro mobilní Windows Phone. Upgradovat je však nutné během prvního roku od uvedení na trh, zájemci, kteří by tak chtěli učinit až později, už budou muset za licenci zaplatit.

Přestože finální verze Windows 10 je již venku, práce na ní ani zdaleka neutichají. Koneckonců pouhých pár dní po uvedení na trh byl vydán první větší balík oprav a aktualizací pro desítky.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám