Hlavní obsah

Windows 10 si zadarmo stáhly desítky miliónů lidí

Novinky, ort

Společnost Microsoft uvedla na trh svůj nový operační systém Windows 10 na konci července. Jak se zdá, nabídnout lidem novinku jako bezplatný upgrade byl krok správným směrem. Desítky byly za prvních deset dní staženy do 25 miliónů počítačů. Upozornil na to server Neowin.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

 
Článek

I když je množství stažení velkým úspěchem, ambice amerického softwarového gigantu jsou ale ještě daleko větší. Zástupci Microsoftu se již dříve nechali slyšet, že podle jejich plánů by Windows 10 měly běžet do roku 2018 na miliardě zařízení.

V tomto čísle jsou započítány nejen klasické počítače a notebooky, ale také počítačové tablety, chytré telefony a televizní konzole. Na všech těchto zařízeních by totiž měly desítky fungovat.

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Nárok na Windows 10 zadarmo jen rok

Nárok na bezplatný upgrade mají lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows. Konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1. Na desítky zároveň budou moci přejít majitelé chytrých telefonů, které jsou vybaveny operačním systémem Windows 8.1.

U desktopové i mobilní verze systému je bezplatný upgrade možný pouze do července příštího roku, tedy během prvních 12 měsíců od uvedení na trh.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám