Hlavní obsah

Windows 10 zadarmo? První den je každý nedostane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce na novém operačním systému Windows 10 pomalu spějí k finiši. Už na konci měsíce má být totiž k dispozici finální verze, kterou jako upgrade Microsoft nabídne majitelům starších verzí operačního systému Windows zadarmo. S ohledem na vysoký zájem je už nyní jasné, že během prvního dne se nedostane na úplně každého.

Foto: archív tvůrců

Windows 10

Článek

„Aktualizaci připravujeme pro jednu miliardu zařízení,“ uvedl na stránkách amerického softwarového gigantu šéf divize operačních systémů Microsoftu Terry Myerson. Tím celkem jasně naznačil, že distribuce takového množství dat nebude vůbec jednoduchá.

To je hlavní důvod, proč bude update Microsoft distribuovat postupně. 29. července, kdy se zároveň Windows 10 objeví na pultech obchodů, tak novinku získají pouze jedinci zapojení do programu Windows Insider.

Foto: Novinky

2. Po kliknutí na logo Windows vyskočí okno, které informuje o možnosti bezplatného upgradu

Až v dalších dnech pak bude aktualizace distribuována mezi lidi, kteří si ji dříve zarezervovali. Jak na to, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Teprve ve třetí fázi se desítky jako bezplatný upgrade dostanou k rukám široké veřejnosti.

Nárok na bezplatný upgrade budou mít lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows. Konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1. Na desítky zároveň budou moci přejít majitelé chytrých telefonů, které jsou vybaveny operačním systémem Windows 8.1.

Zcela nové funkce a možnosti

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Windows 10 mají být nejrozšířenější platformou v celé historii amerického softwarového gigantu. Poběží nejen na klasických počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech. Microsoft navíc plánuje i podporu pro další speciální systémy – například pro vlastní holografické brýle.

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám