Hlavní obsah

Mobily nabídnou dvojnásobnou výdrž. Stačí aktualizovat systém

Prakticky všechny chytré telefony spojuje jeden nepříjemný problém – slabá výdrž baterie. Tu může do značné míry ovlivnit použitý operační systém, jak ukazuje nová verze Androidu. Využívá totiž vylepšenou politiku šetřících technologií, díky čemuž se má bez elektrické zásuvky přístroj obejít až dvakrát delší dobu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zní to jednoduše. Na stejném hardwaru, který potřeboval dobíjet každý den, by měla výdrž stoupnout s novým Androidem na dvojnásobek. Vývojáři však podotýkají, že to platí především o situacích, kdy přístroj nebudeme používat.

Systém totiž bude schopen vypnout daleko více nepoužívaných funkcí, které běží na pozadí. Lepší výdrž by se měla projevit i v případě, že bude dotyková obrazovka svítit neustále, ale nebude nejspíše dvojnásobná.

Nová verze Androidu se bude moci pochlubit novými možnostmi přístupu k informacím, placení v bezhotovostním styku a ochrany soukromí. Podporovat bude například zabudované čtečky otisků prstů, které se v chytrých telefonech prosazují stále častěji.

Nová verze Androidu bude uživatelům dostupná ke konci léta nebo počátkem podzimu. Nainstalovat ji bude možné na drtivou většinu aktuálně nabízených chytrých telefonů s Androidem.

Systém Android dominuje globálnímu trhu chytrých telefonů a tabletů. Jeho hlavním konkurentem je systém iOS, jehož novou verzi plánuje společnost Apple vydat rovněž ve druhé polovině tohoto roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám