Hlavní obsah

Windows 10 dorazí už v létě

Novinky, mif

Microsoft se letos chystá uvést na trh nový operační systém Windows 10. Podle prvních indicií to vypadalo, že se tak stane tradičně v průběhu podzimu. Desítky by se však na pultech obchodů měly objevit už v průběhu léta, uvedl server Neowin.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

 
Článek

Dřívější uvedení má své opodstatnění. Společně s Windows 10 se má na trhu objevit celá řada nových počítačů i tabletů, a výrobci by tak tyto stroje zvládli přinést na pulty obchodů dříve, než se školáci vrátí zpátky do lavic. Tehdy totiž bývá poptávka po nových strojích velmi vysoká.

Microsoft však přesné datum uvedení na trh zatím oficiálně nepotvrdil.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Windows 10 mají být nejrozšířenější platformou v celé historii amerického softwarového gigantu. Poběží nejen na klasických počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech. Microsoft navíc plánuje i podporu pro další speciální systémy – například pro vlastní holografické brýle.

Snaží se vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám