Hlavní obsah

Microsoft prozradil detaily o bezplatném přechodu na Windows 10

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci společnosti Microsoft už na konci ledna potvrdili, že připravují bezplatný přechod na Windows 10 pro majitele některých licencí starších Windows. Jak se ale zdá, upgrade zadarmo nebude úplně pro každého, například firemní klientela jej nebude moci využít. Upozornil na to server Techno Buffalo.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

 
Článek

O možnosti přechodu na desítky se více rozpovídal Jim Alkove z Microsoftu na oficiálním firemním blogu. Podle něj „podnikoví zákazníci, využívající systémy Windows 7 Enterprise a Windows 8.1 Enterprise, nesplňují podmínky bezplatného upgradu na Windows 10“.

Poslední generace operačního systému od Microsoftu tak bude zdarma pouze pro koncové uživatele. Ti navíc musí aktualizaci uskutečnit v průběhu jednoho roku od uvedení na trh. Desítky by se měly v prodeji objevit letos na podzim, na aktualizaci tak lidé budou mít čas až do druhé poloviny příštího roku.

Vzhled zůstal, funkce přibyly

Nárok na bezplatný upgrade budou mít lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows. Konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1. Podíl sedmiček a osmiček na trhu v současnosti tvoří podle analytické společnosti StatCounter více než dvě třetiny. Kolik z toho ale tvoří firemní klientela, není zřejmé.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám