Hlavní obsah

Microsoft letos odhalí Spartana

Novinky, mif

Internet Explorer provází operační systém Windows už od konce minulého století. Letos však Microsoft hodlá nad tímto webovým prohlížečem zlomit hůl. Nahradit jej má novinka zvaná Projekt Spartan. Americký softwarový gigant jej uvede nejspíše společně s novým systémem Windows 10.

Foto: Novinky

Microsoft bude nejprve novinku nabízet společně s Internet Explorerem, postupně by jej měl Spartan ale zcela nahradit.

Článek

O novém projektu informoval server PC World. Přestože Microsoft zatím žádné bližší informace neprozradil, Spartan by měl přinést víc než jen změnu názvu. Jedním z nejvýraznějších vylepšení má být nižší náročnost na operační paměť. To by se mělo příznivě podepsat na rychlosti celého prohlížeče.

Vyšší rychlost by měla být patrná i při načítání samotných webových stránek, což je zásluha upraveného kódu browseru. Je více než pravděpodobné, že přepracováno bude také uživatelské rozhraní, aby si uživatelé nepletli novinku s Internet Explorerem.

Společně s Internet Explorerem, ten pak skončí

Podle Mary Jo Foleyové ze serveru ZDNet bude Microsoft nejprve novinku nabízet společně s Internet Explorerem, postupně by jej měl ale Spartan zcela nahradit. O tom ale bude nejspíše rozhodovat také zájem a ohlasy ze strany uživatelů.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

Americký softwarový gigant začne Spartana nabízet společně s operačním systémem Windows 10, tedy v průběhu letošního podzimu.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám