Hlavní obsah

Microsoft mění pravidla, mobilní Office nabídne zadarmo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft se chystá s příchodem Windows 10 vytvořit uzavřený ekosystém zahrnující klasické počítače, tablety i chytré telefony. Americký softwarový gigant však nezanevřel ani na konkurenční platformy, ve čtvrtek uvedl na trh nové verze kancelářského balíku Office, které jsou pro smartphony iPhone a chytré telefony iPad zadarmo. Chystá se také verze pro tablety s operačním systémem Android.

Ukázka kancelářského balíku Office pro iPadVideo: Microsoft

 
Článek

Aplikace pro konkurenční platformy nabízela společnost Microsoft již dříve, v základu však dokázaly tyto programy dokumenty pouze prohlížet. Pokud jste je chtěli editovat, neobešli jste se bez placené verze.

Americký softwarový gigant však nyní mění pravidla. Ve čtvrtek vydal aktualizované verze programů Word, Excel a PowerPoint, které nejsou nijak omezené už v základu, využívat všechny funkce včetně editace tak je možné i u bezplatné verze.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Předplatné se neruší

Předplatné Office 365 však Microsoft neruší, sloužit bude pro dokumenty uložené v cloudu, tedy na vzdáleném serveru, přistupovat k nim je tak možné nejen z chytrého telefonu nebo tabletu, ale také z klasického počítače. Součástí předplatného je i 1TB prostor na on-line úložišti OneDrive, který bude průběžně navyšován na neomezenou kapacitu.

Aktuálně je možné stahovat nové aplikace z kancelářského balíku Office pro ipady a iphony zdarma prostřednictvím internetového obchodu App Store, a to ve 29 jazycích ve 136 zemích. Česká verze nechybí.

V testovací fázi je aktuálně verze aplikací pro tablety s operačním systémem Android. Její finální podoba by se měla objevit v dohledné době. S největší pravděpodobností pak bude následovat také Office pro chytré telefony s Androidem, to však americký softwarový gigant zatím oficiálně nepotvrdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám