Hlavní obsah

Microsoft odhalil Office pro iPady. Nadella zářil na pódiu jako Steve Jobs

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Svou první tiskovou konferenci si dnes odbyl nový šéf Microsoftu Satya Nadella. 46letý rodák z indického Hajdarábádu jasně naznačil směr, jakým se bude americký softwarový gigant ubírat dál. A to nejen díky nové verzi kancelářského balíku Office, jež je určena pro tablety iPad konkurenční společnosti Apple, ale i svým outfitem.

Ukázka kancelářského balíku Office pro iPadVideo: Microsoft

 
Článek

Všechny tiskové konference Microsoftu byly až doposud velmi uhlazené. Bývalí dva šéfové Bill Gates a Steve Ballmer vždy vystupovali v perfektně padnoucích košilích a společenských kalhotách. Nadella se však na pódium vrhnul v pohodlném oblečení a obyčejném tričku.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Satya Nadella působil v neformálním oblečení na tiskové konferenci sebejistým dojmem.

Přesně tento styl upřednostňoval i Steve Jobs, který tím dával najevo svého mladého a nespoutaného ducha. A podle řady zahraničních stylistů bylo právě jeho typické oblékání jedním z klíčů k úspěchu.

Výpočetní technika je všudypřítomná. Je to úžasný prostor pro inovace.
Nový šéf Microsoftu Satya Nadella

Stejně jako Jobs Nadella na pódiu působil velmi vyrovnaně a sebejistě, nedal na sobě znát známku nervozity, bylo na první pohled zřejmé, že je pánem situace. Navíc ukázal, že je odhodlán posunout Microsoft dál a neuzavírat se před konkurenčními platformami.

„Výpočetní technika je všudypřítomná. Je to úžasný prostor pro inovace,“ prohlásil Nadella s tím, že cílem Microsoftu je propojit všechna zařízení. „Je jedno jestli používáte mobil, počítač nebo tablet,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Steve Jobs zásadně vystupoval na konferencích v neformálním oblečení.

A bezprostředně poté odhalil světu novou verzi kancelářského balíku Office pro iPady. Na svých tabletech s logem nakousnutého jablka tak budou moci lidé používat stejné programy, na jaké jsou zvyklí z počítačů s Windows – Word, Excel a PowerPoint.

Všechny dokumenty je možné v těchto aplikacích nejen otevírat, ale samozřejmě je i editovat. Například ve Wordu nechybí ani možnost upravovat barvy písma. V Excelu je zase možné vykreslovat grafy, pro pohodlnější práci má tabulkový procesor pro iPad dokonce vlastní numerickou klávesnici.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Satya Nadella na tiskové konferenci Microsoftu

Office pro iPad je možné stahovat v češtině zdarma pro čtení, prohlížení a prezentace. Editační funkce jsou však k dispozici až v rámci předplacené služby Office 365. Roční licence vyjde v tuzemských obchodech pro domácnosti na 2300 Kč, přičemž ji lze využít až pro pět počítačů. Pro firmy pak na 3890 Kč.

Stahovat Office pro iPad je možné prostřednictvím Apple AppStore (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám