Hlavní obsah

Nabídce operačního systému zadarmo neodolaly milióny lidí

• Aktualizováno
Novinky, mif

Operační systém OS X od společnosti Apple používá po celém světě více než 72 miliónů lidí. O poslední verzi Mavericks, která byla představena minulý týden v úterý na tiskové konferenci v San Francisku, je mezi lidmi obrovský zájem. A důvod? Apple novinku nabízí úplně zadarmo.

Foto: GoSquared

Na svůj počítač si poslední generaci operačního systému Mac OS X s kódovým označením Mavericks stáhlo 12,5 % uživatelů.

Článek

Na svůj počítač si poslední generaci operačního systému Mac OS X s kódovým označením Mavericks stáhlo 12,5 % uživatelů. Aktuálně je tedy nainstalován zhruba na devíti miliónech strojů. Vyplývá to z informací analytické společnosti GoSquared.

Nový operační systém proti předchůdci s kódovým označením Mountain Lion přináší lepší podporu pro více monitorů i celoobrazovkové aplikace a nový design, který je sladěn s estetikou mobilní platformy iOS 7.

Foto: Reuters

Nový operační systém Mavericks nabídne Apple zdarma.

Mavericks je první operační systém, který Apple nabízí zcela zdarma. V minulosti si totiž vždy za podobné aktualizace Mac OS X nechal zaplatit, byť se jednalo o částky v řádech stokorun.

Na úterní tiskové konferenci v San Francisku byly k vidění kromě operačního systému Mavericks také nové iPady, MacBooky a výkonná pracovní stanice Mac Pro. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám