Hlavní obsah

Microsoft není vůči popularitě iPhonu slepý, přichystal pro něj Office

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft tento týden začal prodávat novou verzi svého softwarového balíku Office určenou pro populární telefony iPhone od konkurenční společnosti Apple. Microsoft si podle agentury AP bude za využívání balíku Office na iPhonech účtovat 100 dolarů (1933 Kč) ročně.

Foto: Apple

iPhone 5

Článek

Uživatelé iPhonu mohou s balíkem Office Mobile vytvářet, číst a upravovat textové dokumenty, tabulky a prezentace v programu PowerPoint.

Balík je dostupný v prodejnách Applu zdarma, aktivuje se ale až zaplacením ročního předplatného Office 365. To umožní používat programy Office až na pěti počítačích se systémy Windows a Mac. Koupě Office do trvalého vlastnictví by sice mohlo přijít dlouhodobě levněji, to ale na iPhonech nebude možné.

Foto: Microsoft

Office pro iPhone

Microsoft dále uvedl, že svůj textový a tabulkový procesor spolu s dalšími aplikacemi zatím nenabídne pro tablety iPad, ani pro smartphony s operačním systémem Android. Tím se snaží nenarušit výhodu, kterou mají tablety založené na jeho systému Windows.

Pro uživatele tabletů iPad nebo telefonů s Androidem je Office dostupný přes internet, proti plnohodnotné verzi je ale výrazně omezený. Webová varianta navíc funguje jen s nepřerušeným internetovým připojením, což u řady tabletů nebývá pravidlem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám