Hlavní obsah

Prosby uživatelů byly vyslyšeny: Microsoft vrátí do Windows 8 tlačítko Start

Největší světová softwarová společnost Microsoft vrátí do svého nejnovějšího operačního systému Windows 8 tlačítko Start, na jehož odstranění si řada uživatelů stěžuje. V aktualizaci Windows 8.1 zavede Microsoft i řadu dalších vylepšení, zaměřených zejména na zákazníky tabletů.

Foto: Microsoft

Windows 8

Článek

Microsoft potvrdil spekulace, že vrátí do hry tlačítko Start v levém dolním rohu obrazovky. Bude sice označeno jen logem firmy, uživatelé ale budou mít přes něj opět přístup ke všem aplikacím jako dříve.

Podle finanční ředitelky Microsoftu Tami Rellerové, která má na starosti divizi Windows, budou po aktualizaci podporovány také nejrůznější velikosti a rozlišení displeje. Až doposud totiž osmičky pro neomezený chod vyžadovaly rozlišení alespoň 1366 x 768 obrazových bodů. Podpora nižšího rozlišení otevře cestu tomuto operačnímu systému také na levnější a menší tablety, kde zatím kraloval konkurenční Android. [celá zpráva]

Windows 8.1 nabídne dále vylepšenou funkci vyhledávání, která umožňuje vyhledávat dokumenty v počítači i prohledávat internet z jednoho okénka. Uživatelé budou moci také mnohem snadněji upravovat podobu úvodní obrazovky a poprvé bude možné otevřít dvě okna zároveň. Novinka také bude mít nejnovější verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 11.

Foto: StatCounter

Popularita operačních systémů v České republice (duben 2012 - 2013)

Podle dat analytické skupiny StatCounter se v České republice minulý měsíc těšil největší popularitě operační systém Windows 7 (54,13 %). Druhá příčka patřila verzi XP (26,84 %) a třetí Vistám (7,08 %). Hned za nimi se pak umístily osmičky (4,62 %).

Microsoft uvedl na trh Windows 8 loni v říjnu. Celosvětově Microsoft od října prodal 100 miliónů licencí Windows 8. Lokální čísla nezveřejňuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám