Hlavní obsah

Mobilní Firefox bude chránit uživatele smartphonů před podvodnými weby

Novinky, mif

Chránit chytré telefony s operačním systémem Android si dali za úkol programátoři společnosti Mozilla. Proto nejnovější verze mobilního prohlížeče Firefox bude stejně jako varianta pro stolní počítače obsahovat ochranu proti podvodným webům.

Článek

„Ve vývojové verzi Firefoxu pro Android se nově můžete setkat s ochranou proti podvodným stránkám. Funkci, kterou důvěrně znáte z desktopové verze Firefoxu, tak budete moci využívat i na mobilu,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Mozilla.cz

Mobilní Firefox dokáže podvodnou stránku zablokovat

„Za poslední rok byla výrazně přepsána, a to zejména proto, aby mohla optimálně běžet právě na mobilních zařízeních. Poprvé by se funkce měla objevit ve Firefoxu 18 pro Android a bude obsažena i v rámci prohlížeče v připravovaném mobilním operačním systému Firefox. Do finální podoby funkci zbývá ještě nová podoba chybové stránky,“ konstatoval Cvrček.

Podle statistik antivirové společnosti Fortinet se počet útoků škodlivých programů na platformu Android zvýšil proti prvnímu pololetí zhruba o polovinu. Nezvaní návštěvníci přitom mohou v chytrých telefonech napáchat pěknou neplechu, dokážou dokonce i zachycovat SMS zprávy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám