Hlavní obsah

Microsoft nebude mít Metro, název již používá německá firma

Novinky, mif

Chystaný operační systém Windows 8 od Microsoftu přináší především zcela nové uživatelské prostředí Metro. Jak se ale zdá, americký softwarový gigant nebude moci tento název používat, protože jej již má v držení německý prodejce Metro AG. Upozornil na to server ArsTechnica.

Článek

Na používání názvu Metro ve Windows 8 si podle neoficiálních informací stěžovalo přímo vedení společnosti Metro AG. To ale mluvčí amerického softwarového giganta nepotvrdil a místo toho uvedl, že názvy jednotlivých částí osmiček jsou zatím jen pracovní.

„Metro styl bylo pouze kódové označení, které jsme používali v průběhu vývoje výrobku. Jak se dostaneme blíže k uvedení produktu, budeme používat naše obchodní názvy,“ uvedl mluvčí Microsoftu.

Foto: Microsoft

Rozhraní Metro ve Windows 8

Podle serveru ArsTechnica však za používání názvu Metro hrozily americkému softwarovému gigantu soudní tahanice, a proto se rozhodl uživatelské rozhraní přejmenovat. V současnosti se tak bude používat pracovní název Windows 8 style UI, než zástupci firmy vymyslí nějaký nový.

Operační systém Windows 8 se na pultech obchodů objeví 26. října. Prodávat se budou edice Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 RT a Windows 8 Enterprise. První jmenovaná verze je určena pro základní použití a cílí především na domácí uživatele. Edici Enterprise naopak ocení firemní klientela.

Microsoft aktuálně nabízí Windows 8 zdarma pro širokou veřejnost v testovací verzi. Stahovat by ji mělo být možné až do odhalení finální varianty. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám