Hlavní obsah

Lidé mají problémy s instalací nového operačního systému od Applu

Novinky, mif, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple začala minulý týden prodávat nový operační systém OS X Mountain Lion. Řada uživatelů, kteří si v poslední době koupili nový počítač se starší verzí a získali přechod na novinku zadarmo, si však stěžuje na problémy s instalací. Upozornil na to server PC World.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Stížnosti se začaly hromadit na fóru serveru MacRumors. „Stejně jako u řady dalších uživatelů i můj kód hlásí, že je falešný a že se již používá,“ uvedl jeden z diskutérů s tím, že se již obrátil na podporu Applu kvůli zaslání nového kódu.

Foto: Apple

Ukázka operačního systému OS X Mountain Lion

„Já dostal nesprávnou verzi systému a v Applu to zvládli napravit až po 72 hodinách,“ neskrýval své rozhořčení další uživatel. Podle některých ohlasů ale řeší americký počítačový gigant reklamace individuálně, a tak zatímco některé zvládne vyřešit už během pár hodin, u jiných to trvá klidně i tři dny.

Společnost Apple se zatím k problému oficiálně nevyjádřila, jisté tak není, zda se jedná o technickou chybu, pochybení pracovníka a kolik lidí se s podobnými problémy potýká. Uživatelé, kteří na bezplatný upgrade neměli právo a museli si jej zakoupit, však žádné problémy nehlásí.

Stovky nových funkcí a vylepšení

V pořadí již devátá verze operačního systému od Applu přináší proti předchozí generaci více než 200 nových funkcí a vylepšení, včetně zcela nové aplikace Zprávy, Oznamovacího centra, celosystémového sdílení, integrace Facebooku, Diktování, funkce Power Nap, zrcadlení přes AirPlay, herního portálu Game Center a vylepšeného zabezpečení Gatekeeper.

Foto: Apple

Herní portál Game Center

OS X Mountain Lion integruje v základu také službu iCloud, kterou již znají uživatelé mobilních přístrojů od Applu. Ta umožňuje uživatelům uchovávat jejich kontakty, aplikace a veškerá další data na webu. Přistupovat k nim je možné nejen z počítače, ale i z tabletu iPad, chytrého telefonu iPhone či multimediálního přehrávače iPod.

Služba iCloud funguje velice jednoduše. Stačí do aplikace iCloud zadat přihlašovací jméno a heslo z účtu u Applu a program sám zajistí hladkou integraci s používanými aplikacemi. Synchronizace mezi různými zařízeními přitom bude fungovat automaticky přes internet, tedy bez nutnosti připojovat tablet nebo telefon k počítači. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám