Hlavní obsah

Přechod z Windows XP na nejnovější osmičky bude stát 800 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační systém Windows XP se stal za posledních 11 let doslova legendou. Věrná mu je třetina světové populace, a to i přesto, že na trhu jsou již novější Windows Vista a 7. Zástupci amerického softwarového giganta proto vymysleli způsob, jak zlákat k přechodu i zaryté zastánce XPček – nejnovější osmičky budou nabízet jen za 40 dolarů, tedy zhruba 800 korun.

Foto: Microsoft

Windows 8 budou mít zcela nové logo

Článek

„Chceme, aby bylo pro každého uživatele co nejjednodušší přejít na Windows 8. Proto hned jak bude novinka dostupná, nabídneme pro majitele Windows XP, Vista a 7 upgrade na Windows 8 za 39,99 dolarů na 131 světových trzích,“ uvedl na blogu amerického softwarového giganta Brandon LeBlanc, který se v Microsoftu stará o desktopový operační systém.

Speciální nabídka bude podle něj platná až do konce ledna 2013. V případě, že ji zákazníci nevyužijí, mohou poté za nákup nového operačního systému zaplatit i několik tisíc korun.

Bezkonkurenčně nejlevněji vyjde přechod na Windows 8 zákazníky, kteří si pořídí nový počítač se sedmičkami v edicích Home Premium, Professional nebo Ultimate od 2. června do posledního ledna roku 2013. Ti za upgrade zaplatí pouze 14,99 eur, tedy necelých 400 Kč.

„Speciální nabídka výhodného upgradu je určena pro domácí i firemní uživatele, kteří nechtějí s nákupem nového počítače čekat až do uvedení finální verze Windows 8, chtějí však mít jistotu, že budou moci na nový operační systém jednoduše přejít,“ doplnil Lukáš Křovák, manažer divize Windows ve společnosti Microsoft.

Windows 8 ve čtyřech verzích

Prodávat se budou edice Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 RT a Windows 8 Enterprise. První jmenovaná verze je určena pro základní použití a cílí především na domácí uživatele. Edici Enterprise naopak ocení firemní klientela. Původně se na internetu objevily spekulace, že osmičky budou nabízeny v osmi různých verzích.

Nový systém bude hned po uvedení na trh podporovat kromě tradičních procesorů od společností Intel a AMD také čipy ARM, které jsou díky své energetické nenáročnosti nejčastěji osazeny v tabletech. I díky tomu Microsoft začne nabízet vlastní tablet nazývaný Surface. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Microsoft aktuálně nabízí Windows 8 zdarma pro širokou veřejnost v testovací verzi. Stahovat by ji mělo být možné až do odhalení finální varianty. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám