Hlavní obsah

Windows Phone má krásnější aplikace než iPhone, míní spoluzakladatel Applu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze spoluzakladatelů Applu Steve Wozniak, který je považován za otce prvního osobního počítače, v rozhovoru pro server A New Domain porovnával přednosti konkurenčních platforem Windows Phone 7.5 (WP 7.5) od Microsoftu a iOS, který mimo jiné používá iPhone. Podle něj je iPhone na trhu stále číslo jedna, ale WP 7.5 má krásnější aplikace. A to i ve srovnání s platformou Android.

Foto: Profimedia.cz

Steve Wozniak

Článek

„Jsem šokován každou obrazovkou – ty samé aplikace jsou pro Windows Phone daleko krásnější než pro Android a iPhone. Takže si myslím, že Microsoft nebo Nokia se spojily s hlavními tvůrci aplikací a vytvořili speciálně krásné aplikace,“ konstatoval v rozhovoru Wozniak.

Zároveň však upozornil, že sám je věrný stále iPhonu a jiné platformy používá jen pro testování. Pro osobní potřebu používá hned dva jablečné telefony, jeden u Verizonu a druhý u AT.

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy jako Wozniak.

„Podle mého názoru má Windows Phone vynikající vzhled a uživatelské prostředí, které je také více atraktivní. Myslím, že Microsoft nastavil novou laťku mobilních platforem. Bohužel zatím nenabízí tento systém takové množství aplikací,“ neodpustil si na závěr rozhovoru malé rýpnutí do konkurence spoluzakladatel Applu.

Firmu Apple založili Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Gerald Wayne v roce 1976 v obyčejné garáži svých rodičů. Od počátku působil Steve Jobse jako duchovní vůdce celé firmy. Wozniak se staral především o technické návrhy a konstrukci jednotlivých produktů.

Radikální změna mobilních Windows 

První generace mobilních operačních systémů od Microsoftu byly známé pod označením Windows Mobile. Nabízely propracovaný kalendář, detailní adresář, který bylo možné jednoduše synchronizovat s kontakty v Outlooku v počítači, či pohodlnou práci s e-maily na cestách.

Jak je z výčtu funkcí patrné, starší verze mobilních Windows byly určeny spíše pro manažery. To se ale softwarový gigant rozhodl u sedmiček v roce 2010 změnit. Jejich hlavním úkolem je nabídnout přednosti chytrých telefonů jednoduchou formou co nejširší skupině uživatelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Windows Phone 7.5Video: Reuters

Změna je u systému vidět hned na úvodní obrazovce. Na ní se nacházejí takzvané živé panely, které zobrazují vždy aktuální informace ze zdrojů, které si uživatel nastaví. Příkladem živých panelů je obrazovka s oblíbenými přáteli. Na ní se u každého kontaktu kromě uloženého telefonního čísla a e-mailu zobrazují aktualizace statusů z nejrůznějších sociálních sítí či nově zveřejněné fotografie.

Letos plánuje Microsoft, podle informací společnosti Samsung, Windows Phone 8. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám