Hlavní obsah

Nebezpečné trhliny budou ve Windows 7 opravovány do roku 2020

Novinky, zgl

Příchod nového operačního systému Windows 8 neznamená, že společnost Microsoft automaticky ukončí podporu starších verzí. S opravami bezpečnostních děr ve Vistách počítá americký softwarový gigant dalších pět let. Sedmičky pak budou podporovány až do roku 2020.

Foto: Profimedia.cz

Windows 7

Článek

Podporu operačních systémů Microsoft rozděluje do dvou kategorií. Takzvanou mainstreamovou, v rámci které jsou vydávány všechny bezpečnostní aktualizace, opravy běžných chyb, případně mohou být přidávány nové funkce a programy.

Rozšířená podpora pak počítá už jen s opravami nebezpečných trhlin v systému. Právě tento aktualizační systém je v současnosti nabízen u Windows XP, definitivně pro ně bezpečnostní aktualizace přestanou vycházet v dubnu 2014.

Pro Visty je aktuálně nabízena ještě mainstreamová podpora, ukončena však bude už letos v dubnu. V rámci rozšířené podpory ale budou pro tento operační systém bezpečnostní aktualizace vycházet až do dubna roku 2017. Plně podporovat sedmičky, které jsou aktuálně v prodeji, má Microsoft v plánu až do ledna 2015. Opravy nebezpečných trhlin operačního systému pak budou vycházet dalších pět let – do roku 2020.

Operační systém Windows 7 uvedl Microsoft na trh v roce 2009, tehdy se zástupci firmy pochlubili, že každou vteřinu prodají sedm licencí sedmiček. Podle posledních dat, která pojednávají o situaci na přelomu roku, se prodalo přes 525 miliónů licencí tohoto systému. Počet prodaných licencí samozřejmě neodpovídá počtu reálných uživatelů, protože do tohoto počtu se započítávají také licence, které byly prodány například výrobcům počítačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám