Hlavní obsah

Windows 8 si lidé budou moci vyzkoušet už za dva týdny

Novinky, mif

Už za dva týdny, ve středu 29. února, plánuje společnost Microsoft uvolnit pro širokou veřejnost ke stažení testovací verzi Windows 8. Počítačoví piráti nový operační systém amerického softwarového giganta šíří na internetu už od loňského podzimu. Jedná se o verzi pro vývojáře a partnery, kterou Microsoft uvolnil minulý rok v září.

Článek

Testovací verze Windows 8 by měla být volně ke stažení až do odhalení finální varianty, kterou Microsoft chystá ještě na letošní rok. V kuloárech se hovoří o třetím čtvrtletí, ještě před Vánocemi by se tak kromě samotného systému měly na trhu objevit i nové počítače a notebooky s osmičkami.

Nadšení z příchodu nového operačního systému neskrýval šéf Microsoftu Steve Ballmer při své lednové přednášce na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas. Podle něj bude letošní rok patřit právě osmičkám. [celá zpráva]

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť.

Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám