Hlavní obsah

Microsoft vydal aktualizaci mobilních Windows, před SMS útoky ale neochrání

Novinky, mif

Společnost Microsoft hned na začátku nového roku vydala aktualizaci pro chytré telefony s operačním systémem Windows Phone. Ta opravuje několik chyb a problémů. Bohužel kritická trhlina, kterou může hacker zneužít k zablokování telefonu odesláním pouhé SMS zprávy, stále není opravena. Upozornil na to Tom Warren ze serveru WinRumors s tím, že chyba byla objevena už v první polovině prosince.

Foto: Microsoft

Windows Phone

Článek

Nová aktualizace s pořadovým číslem 7.10.8107 řeší například problémy s virtuální klávesnicí, která při psaní SMS a e-mailů občas mizela. Opravuje také notifikace u hlasové pošty či problém u e-mailového účtu na Exchange Serveru 2003, kdy se při přeposílání nebo odpovědi nevkládala původní zpráva.

Na opravě kritické chyby nalezené v prosinci Microsoft stále pracuje. "Ta záležitost nám je známa a týmy našich techniků to teď prozkoumávají. Až budeme mít k dispozici více podrobností, přijmeme náležitá opatření, abychom pomohli zajistit ochranu zákazníků,“ uvedl před koncem roku pro server Geeky Gadgets Gren Sullivan, produktový manažer Windows Phone. [celá zpráva]

Chybu podle serveru WinRumors objevil IT manažer společnosti eSense Software Khaled Salameh. Podle něj útok pomocí SMS zprávy neobsahuje žádný virus ani jiný škodlivý kód. Pouze je nastaven tak, že si s ním část systému, která má na starost obsluhu došlých zpráv, nedokáže poradit a zablokuje se. Stejný je výsledek i v případě, že je zpráva přijata prostřednictvím komunikační služby Live Messenger nebo Facebook chat.

Stahovat nový update 7.10.8107 je možné prostřednictvím aplikace Zune, která zároveň slouží k synchronizaci s počítačem. Aktualizace v tuto chvíli nemusí být dostupná pro všechny telefony s Windows Phone, protože je uvolňována postupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám