Hlavní obsah

Microsoft se stáhne z největší výstavy počítačů na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Microsoft bude na nadcházejícím veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas naposledy. Největší světový výrobce počítačového softwaru ve středu oznámil, že napříště bude dávat přednost předvádění svých nových produktů na vlastních akcích, podobně jako to dělá konkurent Apple.

Článek

Nadcházející veletrh v Las Vegas od 9. do 12. ledna bude poslední, kde bude mít Microsoft svůj stánek a jeho výkonný šéf vystoupí s úvodním projevem. Bill Gates držel hlavní projevy v Las Vegas 11 let a jeho nástupce Steve Ballmer to po něm převzal v dalších třech letech, s příštím měsícem to bude počtvrté.

Veletrh v Las Vegas je největší akcí spotřební elektroniky, počítačové a komunikační technologie na světě a Microsoft byl vždy jedním z jeho nejvýznamnějších účastníků. Původně se veletrh zaměřoval na domácí elektroniku, po zániku akcí jako Comdex, zaměřených na počítače, však zahrnul veškerou technologii pro spotřebitelský trh.

Ve znamení Windows 8

Microsoft uvedl, že bude CES nadále využívat ke kontaktům se zákazníky. Nebude však už mít na akci stánek, protože lednový termín veletrhu nevyhovuje firemnímu harmonogramu uvádění nových produktů. Ballmer například bude na lednovém CES mluvit o novém operačním systému Windows 8.

Vyzkoušet Windows 8 si široká veřejnost bude moci hned následující měsíc – v únoru. Veřejná testovací verze by se neměla příliš lišit od té finální. Tu plánuje americký softwarový gigant uvést, podle neoficiálních informací, ve třetím čtvrtletí příštího roku. Ještě před Vánocemi v roce 2012 by se tak na trhu měly objevit první notebooky a počítače s tímto systémem.

Počítá se také s tím, že se objeví první tablety s Windows 8. Novinka totiž bude fungovat také na přístrojích s energeticky úspornými procesory typu ARM. Právě ty jsou kvůli vyšší výdrži baterie často instalovány do většiny počítačových tabletů. Doposud přitom operační systém Windows fungoval především na procesorech od AMD a Intelu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám