Hlavní obsah

Microsoft začne do Windows automaticky instalovat Internet Explorer 9

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft začne instalovat do počítačů s operačním systémem Windows nejnovější internetový prohlížeč Internet Explorer 9 (IE) začátkem nového roku. Na blogu vývojářů to uvedl Ryan Gavin z Microsoftu s tím, že automatický update se dotkne majitelů Windows Vista i 7. Pochopitelně jen těch, kteří na novou verzi prohlížeče ještě nepřešli.

Foto: mif, Novinky

Internet Explorer 9

Článek

Podle dostupných informací se automatické aktualizace budou šířit prostřednictvím služby Windows Update nejprve v Austrálii a Brazílii. Postupně se pak budou rozšiřovat i do dalších států.

Pokud si budete chtít z nějakého důvodu v počítači ponechat starší Explorer, nemusíte se automatické aktualizace obávat. Před instalací vás Windows totiž vyzve k potvrzení instalace nového prohlížeče.

Pokud se vám ale nechce na automatickou aktualizaci čekat, můžete si nejnovější Internet Explorer stáhnout v českém jazyce již nyní.

Co umí devátý z rodu Explorerů

Novinek je v deváté verzi Exploreru celá řada. Jednou z nejpatrnějších je zvýšení výkonu prohlížeče. "Díky optimalizacím se podařilo dále navýšit výkon nového JavaScript Enginu, označovaného Chakra. Ten v testu SunSpider dosahuje o 35 % rychlejšího výkonu oproti Beta verzi,“ uvedl manažer divize Windows Lukáš Křovák.

Foto: mif, Novinky

Internet Explorer 9

Microsoft vybavil IE9 hardwarovou akcelerací grafiky. Díky tomu videa a animace na webových stránkách už nezatěžují zbytečně procesor počítače, ale grafickou kartu, která má zpravidla při prohlížení webových stránek dostatek volného výkonu.

Foto: mif, Novinky

Internet Explorer 9

Kromě zvýšení výkonu stojí za vyzdvihnutí také nový bezpečnostní nástroj nazývaný Tracking Protection. Ten umožňuje vytvořit seznam webových adres, se kterými nechce uživatel sdílet žádné osobní informace ani data.

"Tracking Protection jim zajistí větší kontrolu nad tím, jaké informace o nich jednotlivé portály shromažďují,” uvedl produktový manažer Microsoftu Lukáš Křovák.

Foto: mif, Novinky

Internet Explorer 9

Pro nový Explorer je charakteristický minimalistický design. Kromě panelu pro zadávání adresy a jednotlivých záložek s internetovými stránkami naleznete v horní liště jen šipky pro přechod mezi předešlými i následujícími weby a odkazy na nastavení, oblíbené položky i domovskou adresu.

  • Stahovat Internet Explorer 9 můžete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám