Hlavní obsah

Microsoft oficiálně převzal Skype

Novinky, mif

Společnost Microsoft dokončila akvizici firmy Skype Global, která provozuje jednu z nejpopulárnějších služeb pro bezplatné telefonování na internetu. Za Skype americký softwarový gigant zaplatil 8,5 miliardy dolarů.

Článek

Microsoft plánuje i nadále nabízet bezplatné hovory prostřednictvím programu Skype. Zástupci Microsoftu v tiskové zprávě uvedli, že postupně bude Skype integrován do portfolia produktů amerického softwarového giganta. Zaměstnanci společnosti Skype budou následně začleňováni do poboček Microsoftu, a to včetně České republiky.

Koupě Skypu je největší akvizicí Microsoftu v celé jeho 36leté historii. Podle analytiků je ale Microsoftem zaplacená cena 8,5 miliardy dolarů příliš vysoká za společnost, která ještě nedávno bojovala s tím, aby vůbec byla zisková. Před dvěma lety bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů, připomněla BBC.

"Když si uvědomíme, že před 18 měsíci byla firma oceněna na 2,5 miliardy dolarů, tak se částka 8,5 miliardy zdá obrovská," řekl konzultant firmy Red Tech Advisors Michael Clendenin.

Podle něj je jasné, že Microsoft chce dokázat, že Skype je důležitý pro rozvoj jeho on-line a mobilní komunikace.

Zájem měl i Facebook

Převzít Skype či nějakou formu spolupráce plánovaly také společnosti Google a Facebook.

Skype nabízí služby internetového telefonování, po celém světě má více než půl miliardy uživatelů. Služba vznikla v roce 2003. O dva roky později ji koupil majitel aukčního serveru eBay za 3,1 miliardy dolarů, který nakonec v roce 2009 prodal dvě třetiny ve firmě skupině finančních investorů za dvě miliardy dolarů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám