Hlavní obsah

iPhony a iPady dostanou stovky vylepšení a nových funkcí zadarmo

Novinky, mif

Společnost Apple ve středu uvolní očekávanou aktualizaci mobilního operačního systému iOS. Novinka s pořadovým číslem pět přináší přes 200 nových funkcí a vylepšení. Určena je pro chytré telefony iPhone 3GS a 4, multimediální přehrávače iPod 3 a 4 i pro počítačové tablety iPad první a druhé generace. Stahovat ji lidé budou moci bezplatně prostřednictvím aplikace iTunes.

Článek

Jednou z novinek v iOS 5 je způsob prohlížení oznámení a jejich správy na jednom místě bez vyrušování díky funkci Notification Center. Mezi zařízeními s operačním systémem od Applu navíc bude možné díky aplikaci iMessage pohodlně posílat obrázky, videa i textové zprávy, a to nejen z iPhonu na iPhone, ale například i na iPad.

Zajímavá je také služba iCloud, která by měla být jedním z největších vylepšení nového operačního systému. Nová služba umožní uživatelům uchovávat jejich kontakty, aplikace a veškerá další data na webu. Přistupovat k nim pak bude možné z jakéhokoliv přístroje firmy Apple.

Novinka se bude používat velice jednoduše. Stačí do aplikace iCloud zadat přihlašovací jméno a heslo z účtu u Applu a program sám zajistí hladkou integraci s používanými aplikacemi. Synchronizace mezi různými zařízeními přitom bude fungovat automaticky přes internet, tedy bez nutnosti připojovat tablet nebo telefon k počítači.

„Systém iOS 5 obsahuje několik skvělých nových vlastností, jako je funkce Notification Center, iMessage a aplikace Newsstand, a nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co naši vývojáři udělají s 1500 novými rozhraními API," vychvaloval před několika měsíci vlastnosti iOS 5 někdejší šéf Applu Steve Jobs.

Reklama

Výběr článků

Načítám