Hlavní obsah

Nejpopulárnějším prohlížečem v Evropě je Internet Explorer

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší popularitě mezi webovými prohlížeči se již čtvrtým měsícem v evropském regionu těší Internet Explorer od společnosti Microsoft. Před ním kraloval tomuto regionu půl roku Firefox od Mozilly. Vyplývá to z informací analytické skupiny StatCounter.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Loga internetových prohlížečů

Článek

Internet Explorer (IE) má podle zářijové statistiky StatCounteru na svém počítači nainstalováno 34,87 % evropských uživatelů. Druhá příčka patřila v minulém měsíci Firefoxu díky podílu 33,04 %. Třetí pak Chromu (22,1 %), čtvrtá Safari (5,56 %) a pátá Opeře (3,78 %).

Foto: StatCounter, Novinky

Oblíbenost internetových prohlížečů od září 2010 do září 2011.

Explorer kraloval statistikám v Evropě i v srpnu s podílem 34,7 %. Druhá pozice tehdy patřila opět Firefoxu (33,79 %). I pořadí zbylých tří prohlížečů zůstalo beze změny (Chrome 21,8 %; Safari 5,32 %; Opera 3,73 %).

Propadu popularity Firefoxu se Mozilla snaží zabránit častějším vydáváním novějších verzí. Letos vydala už čtyři – poslední nese označení sedm. Stejně jako u předchozích verzí i sedmička přináší zrychlení a řadu vylepšení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám