Hlavní obsah

Apple nakonec nebude nabízet nový operační systém pouze přes internet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový operační systémem Mac OS X Lion chtěla společnost Apple poprvé v historii prodávat výhradně přes internet. To ale všem uživatelům nevyhovovalo, a tak se nakonec firma s logem nakousnutého jablka rozhodla distribuovat instalaci Lionu také na USB flash disku. Upozornil na to server Engadget.

Foto: Repro Apple, Novinky

USB flashdisk s operačním systémem Mac OS X Lion

Článek

První měsíc bylo Mac OS X Lion možné získat za 29,99 dolarů (500 Kč) stažením z internetu. Instalační balíček s velikostí 4 GB mohli stahovat výhradně majitelé počítačů od Applu, kteří používají webový obchod Mac App Store. Ten je v současnosti dostupný ve více než 123 zemích.

Za instalaci na flashdisku zaplatí zájemci 69 USD, tedy 1100 Kč, což je dvakrát více než v případě webové verze.

Lion obsahuje přes 250 nových funkcí a vylepšení, jako je například podpora multitouch ovládání, tedy rozeznávání více dotyků najednou prostřednictvím touchpadů a dotykových myší od Applu, či podpora zobrazení aplikací přes celou obrazovku.

Nový operační systém si od Applu jen za první den stáhl milión lidí. „Lion má zaděláno na skvělý start. Novinka je nejlepší systém, jaký jsme kdy vyrobili,“ uvedl Philip Schiller ze společnosti Apple.

Reklama

Výběr článků

Načítám