Hlavní obsah

Za nový operační systém od Applu lidé místo 500 korun zaplatili 70 tisíc

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemilé překvapení čekalo na některé uživatele, kteří si stáhli nový operační systém od Applu. Místo avizované ceny 29,99 dolarů (500 Kč) za něj zaplatili 133krát více - 4000 dolarů, tedy téměř 70 tisíc korun. Kde přesně se stala chyba, zatím nikdo neví. Upozornil na to server Apple Insider.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Společnost Apple nový operační systém Mac OS X Lion začala poprvé v historii prodávat výhradně přes internet na konci minulého týdne. A právě v tom je nejspíše kámen celého úrazu.

Prostřednictvím služby PayPal měli uživatelé za novinku zaplatit 29,99 dolarů, místo toho ale byly z jejich účtů odečteny čtyři tisíce dolarů. Nespokojení zákazníci se začali obracet na reklamační oddělení Applu i PayPalu, zatím jim však nikdo nedokázal pomoci.

„Apple svádí vinu na PayPal a PayPal na Apple,“ popsal současnou bezvýchodnou situaci jeden ze zákazníků serveru Apple Insider. Oficiálně se zatím ani jedna z firem k problému nevyjádřila.

Nový operační systém Mac OS X Lion si jen za první den stáhl milión lidí. Stahovat jej mohli výhradně majitelé počítačů od Applu, kteří používají webový obchod Mac App Store. Ten je v současnosti dostupný ve více než 123 zemích. Kolik lidí je chybou postiženo, zatím není známo.

Lion obsahuje přes 250 nových funkcí a vylepšení, jako je například podpora multitouch ovládání, tedy rozeznávání více dotyků najednou prostřednictvím touchpadů a dotykových myší od Applu, či podpora zobrazení aplikací přes celou obrazovku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám