Hlavní obsah

Největší antivirové společnosti ztrácejí podíl na trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podíl pěti největších výrobců bezpečnostního softwaru klesl za poslední čtyři roky o čtvrtinu a loni tvořil jen 44 procent světového trhu proti 60 procentům v roce 2006. Uvedla to analytická firma Gartner.

Foto: Novinky

Největší podíl si udržela společnost Symantec, která vyvíjí antivirový program Norton Internet Security 2011.

Článek

Největší podíl si udržel Symantec, který měl loni téměř 19 procent. O čtyři roky dříve to bylo 29,5 procenta. Pořadí se nezměnilo ani na dalších místech, kde skončily firmy McAfee, Trend Micro, IBM a Computer Asociates.

Navzdory neustálé konsolidaci je podle analytika Gartneru Rugera Contua trh s bezpečnostním softwarem velmi fragmentovaný. "Mladé začínající firmy vstupují na trh a přinášejí inovativní technologie jako odpověď na požadavky koncových spotřebitelů. Ti se cítí ohroženi aktuálními bezpečnostními riziky a kyberzločinem, který využívá zranitelnosti IT ekosystémů," dodal.

V České republice a celé východní Evropě podle Gartneru výdaje na bezpečnostní technologie rostou. "V České republice a na Slovensku stojí za výdaji do oblasti bezpečnosti především obavy firem a spotřebitelů z cílených a sofistikovanějších útoků a snaha o využívání těch nejnovějších technologií. V obou zemích trhu dominuje lokální hráč Eset," uvedl Contu.

Skupinu čtyř největších dodavatelů v Čechách i na Slovensku doplňují společnosti IBM, McAfee a Symantec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám